Creiem que la nostra entitat juga un paper en la recuperació i conservació del patrimoni històric i natural, així com en les activitats d’educació, formació, conscienciació ambiental i de difusió de la jardineria i l’art floral en general i de les roses en particular.
Un dels eixos principals del projecte de commemoració del 125è aniversari del naixement del roserista Pere Dot és la recuperació del seu patrimoni vegetal i d’altres hibridadors.
El passat estiu ens va arribar des del parc Europa Rosarium d’Alemanya, material vegetal per prosseguir el desenvolupament del programa de recuperació de rosers de Pere Dot i la seva família i de diferents obtentors espanyols. L’any 2013 ens van enviar una partida de mitja dotzena de rosers, completant així, pràcticament, l’enviament de la seva col·lecció de rosers d’obtentors catalans i d’altres territoris d’Espanya.
Per altra banda, des del roserar Joaquin Ortiz de Madrid ens han enviat mitja dotzena de rosers i al roserar del Parc Cervantes de Barcelona vàrem recollir una vintena més de varietats.
En aquest moment, al Roserar de Dot i de Camprubí hi ha plantades 120 varietats de rosers.
Per primer cop hem entrat en col·laboració amb el Roseto Botanico Carla Fineschi de la Caviglia, Italia, que disposa d’una col·lecció d’una vuitantena de varietats d’obtentors del nostre país.
Tots els rosers recuperats fins ara estan ja plantats al Roserar de Dot i de Camprubí i l’any 2014 de nou plantarem noves varietats durant el mes de març.
Des de l’Associació creiem que amb l’arribada de 77 rosers i la que preveiem que arribarà aquest l’any, pràcticament tindrem el 95% de la col·lecció del Roserar plantada o en procés de reproducció. La nostre intenció és que l’any 2015 puguem donar per completada la col•lecció del Roserar de Dot i de Camprubí.
Amics de les Roses
Comparteix: