El Jardí Botànic Marimurtra presenta el seu programa d’activitats

El Jardí Botànic Marimurtra ha presentat la seva programació anual d’activitats de divulgació científica per aquest 2022. La Fundació Carl Faust, responsable i propietària del jardí, ha creat una programació amb un doble criteri: per una banda, el de fer una proposta atractiva i interessant a públics de diferents nivells tècnics i de coneixements botànics, i de l’altra, de donar cobertura a diferents temàtiques d’interès relacionades amb els fins fundacionals de la Fundació Carl Faust, que són essencialment la preocupació pel medi ambient, la ciència, la botànica i la jardineria.

La programació d’activitats del Jardí Botànic Marimurtra es classifica en:

ELS MATINS DE MARIMURTRA: una programació de 6 matins d’activitats relacionades amb el medi ambient i adreçades a un públic familiar que combina la proposta lúdica i la científica.

· 13 de març:  Un passeig per la cistelleria: origen i usos dels materials, amb Dani Iglésias (cisteller i jardiner)

· 03 d’abril: Els ocells de Marimurtra, amb Pere Alzina (divulgador científic)

· 30 d’abril:: Els ocells de la punta de la Tordera, del mar i dels camps de Blanes, amb Pere Alzina (divulgador científic)

· 08 de maig:  Aproximació a Carl Faust, amb Eduard Puigventós (historiador)

· 12 de juny: Seguiment del Projecte Mosquito Alert, amb Santi Escartin (biòleg a Mosquito Alert)

· 19 de juny: Vermut Botànic, amb Antonio Membrives (sommelier de Laviret)

JORNADES TÈCNIQUES MARIMURTRA: Cinc formacions tècniques concebudes com una formació acadèmica i adreçada a un públic de nivell avançat en jardineria o botànica.  

· 25 de març: Biodiversitat i jardineria, la importància de l’ecologia en els jardins, amb Pere Fraga

· 29 d’abril: Les plantes: la diversitat vegetal en els jardins, amb Pere Fraga

· 06 de maig: Gestió de la salut del jardí amb preparats vegetals, amb Jordi Puigdefàbregas

· 27 de maig: El sistema radicular dels arbres, amb Gerard Passola

· 17 de juny: Cuidar i descuidar: el jardí del segle XXI, amb Teresa Galí

SNORKEL BOTÀNIC: Sortida guiada per descobrir el jardí que va més enllà dels penya-segats i s’endinsa al mar. Adreçada a un públic familiar però també amb interès per donar valor científic afegit a una activitat lúdica. Dies 20 i 27 de juliol, 3, 10, 17 i 24 d’agost.

MONOGRÀFIC MARIMURTRA: En aquesta ocasió, aquesta jornada monogràfica està dedicada a les orquídies. Una jornada adreçada a afeccionats, jardiners professionals, botànics de diferents nivells, viveristes i a tots aquells membres del sector de la botànica i la jardineria amb interès en aquest grup de plantes. L’objectiu és oferir unes ponències d’interès en el marc d’una trobada social amb atractius complementaris, com un market de llibres sobre el tema, etc. Data: 27 de setembre

SETMANA DE LA CIÈNCIA. En el marc d’aquesta acció popular d’abast nacional, un any més Marimurtra s’hi suma amb activitats d’interès per a públics de diferents nivells i interessos. El programa definitiu es concretarà les setmanes prèvies a l’esdeveniment.

· Jornada tècnica amb Sello Arboleda: ‘El Jardí Botànic Marimurtra com a espai de salut davant l’emergència climàtica’, amb Enrique Figueroa. 12 i 13 de novembre.

· Marimurtra + Científic – Presentació a la ciutadania dels projectes científics que tenen lloc a Marimurtra. Inclou un Speed Science que permet posar en pràctica les activitats científiques de les que es parla. 19 de novembre.

· Visita guiada ‘La biodiversitat de Marimurtra’. Visita gratuïta pel Jardí Botànic Marimurtra posant el focus a les activitats que promouen la biodiversitat. 20 de novembre.

Viles Florides col·labora amb el programa d’activitats del Jardí Botànic Marimurtra.

Descarrega’t tot el calendari d’activitats

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending