El jurat comença a avaluar les Viles Florides

Des d’aquest dilluns, 24 d’abril i fins a finals de juliol, el tribunal especialitzat, format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats amb el programa, han sortit ja preparats per fer parada en els 111 municipis per certificar i renovar els distintius de tots aquells pobles i ciutats de Catalunya que formen part del moviment de Viles Florides.

Quins aspectes es valoren?
Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica.

També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

D’altra banda, el jurat té en compte un tercer paquet d’elements relacionats amb l’ús social i les sinèrgies amb l’activitat turística, com ara el desenvolupament d’una estratègia de promoció vinculada als espais verds, la promoció del distintiu Vila Florida, l’organització d’esdeveniments relacionats amb els jardins i les plantes, programes d’educació ambiental, accions de participació ciutadana, etc.

Les 5 Flors d’Honor, el repte

La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits. A dia d’avui, hi ha a Catalunya 89 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. De tota manera, en l’edició 2016 només 5 municipis van aconseguir endur-se les 4 Flors d’Honor: Olot, Vila-Seca, Figueres, Baguergue i Mollet del Vallès. Aquest any, s’entregarà la màxima distinció? Haurem d’esperar fins al setembre per saber-ho.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending