Entrevista amb Marc Arimany, tècnic d’Espais Verds de l’Ajuntament d’Olot

En Marc Arimany és Tècnic d’Espais Verds de l’Ajuntament d’Olot. Hi va entrar fa quasi tretze anys, al 2004, després d’estudiar la carrera d’Enginyeria Tècnica Agrícola, i especialitzar-se en jardineria i paisatge. Apassionat de la ràdio i la família, en Marc Arimany és el primer entrevistat d’aquesta nova secció que estrenem aquest mes de febrer per conèixer una mica més sobre la tasca que desenvolupen aquests especialistes en mantenir ben viu el nostre entorn verd.

 

Marc, com descriuries la teva feina?

Apassionant. Gaudir de la feina que fas, és un privilegi. Estar en constant contacte amb la natura, plantejar-te nous reptes cada dia, els vincles professionals que es generen.

Quines són les prioritats, en matèria d’espais verds, en el teu municipi?

El verd ha de ser vist com una estratègia de la ciutat. Defensem que Olot ha de donar la sensació que existeix i creix per integració en el territori del seu voltant, adaptant-se a l’entorn i assumint la sinuositat i rugositat del mateix. La preservació dels recursos naturals (gestió eficient de l’aigua, la selecció d’espècies adaptades a l’entorn i la correcta gestió de sòls, terres i substrats), la fomentació de la biodiversitat (utilització d’espècies vegetals adaptades, el manteniment de la flora local i bioclimàtica, la gestió de la fauna…) i l’ús social dels espais verds mitjançant accions de comunicació destinades a difondre els valors històrics, ecològics i paisatgístics dels espais verds.

Com a ciutadans, com podem contribuir a millorar el nostre entorn natural?

No calen grans accions, simplement amb petites actuacions del nostre dia a dia, i posant sentit comú, ajudaríem enormement a millorar el nostre entorn natural. Per exemple, no tirar les deixalles a terra o recollir les defecacions de gossos.

Quin seria la noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

L’increment de la utilització d’energies renovables seria una de les accions més importants contra el canvi climàtic.

Com creus que contribueix Viles Florides al creixement del verd a Catalunya?

Viles Florides és una iniciativa que està en creixement exponencial, que fomenta el respecte cap al verd urbà i cap a les zones naturals. El fet de participar-hi fa que molts municipis millorin la seva gestió cap a les zones verdes, tant a nivell ecològic, com paisatgístic i estètic.

Què milloraries de Viles Florides?

No se m’acudeixen masses coses a millor, la iniciativa Viles Florides està sota el paraigües d’un grup de gent molt professional, apassionats del verd, que saben molt bé el que es fan. Potser proposaria una línia d’ajuts econòmics als municipis per realitzar noves actuacions (parcs, jardins, arbrat monumental….).

 

Gràcies i molt bona feina, Marc! 

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending