Entrevista a Anna Palet, alcaldessa de Vilanant

L’Anna Palet és una amant dels llibres, de la fotografia i del seu municipi, Vilanant. N’és l’alcaldessa des de fa set anys i assegura que el que més li agrada del seu dia a dia és el contacte directe amb la gent i treballar per millorar el municipi. Vilanant és, per cert, un de dels pobles més petits que formen part de Viles Florides però també és un dels més fidels a l’esperit amb què va néixer aquest moviment florit.

Com descriuries la teva feina?

Intensa. Ser alcaldessa d’un municipi petit com Vilanant requereix treballar en tots els àmbits i matèries; Estar en contacte permanent amb la ciutadania, el dia a dia tant si ets dins l’ajuntament com si ets al carrer passejant un diumenge a la tarda és converteixen en part de la teva feina. Treballar per millorar el teu municipi és un dels aspectes més agradables i més gratificants d’aquesta feina i en part s’aconsegueix creant i millorant les zones verdes del poble i Viles Florides ajuda i molt a aquesta tasca.

Quines són les prioritats, en matèria d’espais verds, en el teu municipi?

Trobar l’equilibri entre l’estètica dels espais verds, la sostenibilitat i l’ús d’aquests. Fer que els espais verds canviïn la fisonomia del municipi fent d’aquest un espai més agradable per els ciutadans.

Com a ciutadans, com podem contribuir a millorar el nostre entorn natural?

Respectant-lo, crec que ara com ara és l’acció més important. Evidentment hi ha altres accions no menys importants com reciclar, no contaminar, reduir el CO2 etc… i educar, educar als més petits per aconseguir en el futur un món més verd i sostenible.

Quin seria la noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

La millor notícia sense cap mena de dubte seria que s’està frenant el canvi climàtic; I que tots plegats agaféssim consciència de què la nostra vida forma part d’un ecosistema que cal respectar.

Com creus que contribueix Viles Florides al creixement del verd a Catalunya?

El moviment Viles Florides, difon, promou, ajuda, ensenya, sensibilitza…tot plegat fa que els municipis ens sentim motivats a fer créixer el verd als nostres carrers i parcs.

Què milloraries de Viles Florides?

Viles florides va néixer com un moviment per conscienciar als municipis de la importància de tenir espais verds; i en pocs anys ha crescut i molt!i ara som molts municipis els que estem adherits a Viles Florides. Això vol dir que la dinàmica de treball és la correcta.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending