Entrevista a Gemma Batayé, tècnica de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme a Sant Andreu de Llavaneres

Fa 14 anys que la Gemma Batayé treballa a l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres. Assegura que el que més li agrada de la seva feina és la “possibilitat de millorar el territori i de l’entorn”. Si mai hagués de marxar a un planeta per descobrir, la Gemma no dubtaria en agafar un bolígraf, una flor i una ampolleta d’aigua per començar a explorar el terreny!

Com descriuries la teva feina?

Em dedico a la promoció del municipi, ideant i gestionant estratègies de desenvolupament econòmic i de màrqueting de ciutat.

Quines són les prioritats  en matèria d’espais verds a Sant Andreu de Llavaneres?

Les prioritats en els espais verds de Llavaneres busquen l’equilibri entre la disposició d’uns espais amb un valor estètic i d’ús pels ciutadans i la necessitat imperiosa de sostenibilitat a l’hora de mantenir els espais, per tal de reduir al màxim l’impacte cap al medi ambient i racionalitzar els recursos dels què disposem.

Com a ciutadans, com podem contribuir a millorar el nostre entorn natural?

En el nostre dia a dia hi ha moltes petites accions que podem fer: tractar amb respecte el nostre entorn; fer reciclatge i reutilitzar, reparar i readaptar buscant nous usos pels objectes que deixem de fer servir; consumir més productes de temporada i de proximitat; reduir el consum d’aigua, plantar arbres i plantes i cuidar-los, en són només algunes.

Quina seria la noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

Que hem estat capaços de deixar de fer malbé el medi ambient i hem aconseguit garantir la supervivència del nostre l’ecosistema.

Com creus que contribueix Viles Florides al creixement del verd a Catalunya?

Viles Florides ha dotat els municipis d’un reconeixement que acredita els espais verds i el reconeixement a la sostenibilitat, la potencia i la difon, i aquesta contribució ha fet que els governs locals es mostrin més receptius i motivats per a la millora de l’entorn.

Què milloraries de Viles Florides?

El projecte ja està millorant i creixent des del seu inici, m’agrada com és!

 

 

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending