Entrevista a Marc Tarrau, Alcalde de Bagergue

En Marc Tarrau és un enamorat de casa seva: Baguergue i en fa bandera allà on va. Un alcalde amb iniciativa, molt conscient de posar aquest petit municipi aranès en el mapa de Catalunya i amb la ferma voluntat de millorar la qualitat de vida dels seus veïns. Amant de la fotografia, aquest alcalde acosta constantment l’encant del seu municipi a través de les xarxes socials, on barreja les seves passions: la fotografia i el poble.

Com descriuries la teva feina?

La feina com alcalde d’un petit poble com pot ser Bagergue és realitzar tasques i projectes per millorar l’estat general del nostre nucli urbà, com la millora dels nostres carrers, estètica i millores urbanes que activin l’activitat econòmica de la nostra població, basada fonamentalment en el turisme. Fer de Bagergue un exemple en la cura de l’espai urbà i entorns. Uns espais que millorin la qualitat de vida dels habitants en nuclis rurals, en equilibri, amb el turisme.

Quines són les prioritats, en matèria d’espais verds, en el teu municipi?

En el cas de Bagergue ,i com a molts pobles de la Val d’Aran, els cascs antics no disposen d’espais verds dins el nucli urbà. Per suplir aquesta carència s’ha de combinar els nostres carrers empedrats amb plantes i flors en jardineres. No s’entendria la distinció de Viles Florides a Bagergue sense la implicació de tots els veïns del poble en la decoració, amb flors, dels seus espais privats com poden ser façanes i corrals i el manteniment que això comporta. Des d’aquí expressar el màxim reconeixement per la seva col·laboració.

Els espais verds que disposem, son els entorns als nostres pobles. Aquí, la tasca per a que aquests espais estiguin nets i cuidats passa per donar suport i fonamentar la pagesia al Pirineu, ja que els millors jardiners de les nostres muntanyes son els nostres pagesos i ramaders. Un país que cuidi els nostres pagesos, és la millor garantia per mantenir un paisatge net i cuidat.

Com a ciutadans, com podem contribuir a millorar el nostre entorn natural?

Reciclar, reduir i reutilitzar. La millora en la consciència del reciclatge en la nostra societat comença a obtenir fruits. Actualment, en tots els pobles de la Val d’Aran hi ha punts de reciclatge, recollida de mobles i electrodomèstics en diferents horaris i punts verds. Encara que hi ha molt a millorar, la imatge d’electrodomèstics llençats als rius  del nostre municipi  cada vegada és menys freqüent  i esperem  que quedi extingit en breu.

Quin seria la noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?

La substitució de combustibles fòssils per renovables als vehicles i la millora en l’eficiència energètica de les nostres llars.

Com creus que contribueix Viles Florides al creixement del verd a Catalunya?

Viles Florides ha sigut un revulsiu per la millora dels espais verds a Catalunya, una iniciativa que ha motivat a molts pobles i ciutats en la millora de l’espai verd urbà. I també, la millora de la qualitat de vida dels veïns dels diferents municipis que integren el moviment Viles Florides. Transformar aquest moviment en un reclam turístic dels nostres pobles és un objectiu primordial, un segell de qualitat que serveixi de reclam per atraure més visitants.

Què milloraries de Viles Florides?

Continuar amb la qualitat de la feina feta per Viles Florides i encoratjar, per ampliar aquest moviment, a la resta de Comunitats Autònomes creant una marca de prestigi nacional i internacional.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending