Entrevista a Sergi Pedret, Regidor de Comerç Local, Promoció Econòmica i Serveis Públics de Riudoms

Sergi Pedret és regidor de Riudoms des del maig de 2015. Es confessa amant de la seva feina, de construir projectes de millora pel seu poble i assegura que, si mai es perd en una illa deserta, s’enduria un manual d’agricultura, llavors i aigua perquè afirma que sense això no existiria ni la cultura, ni la civilització. Ni tan sols  l’ésser humà, tal i com el coneixem avui.

Com descriuries la teva feina a l’ajuntament de Riudoms?
La meva feina a l’ajuntament és apassionant. La meva feina com a polític local és una feina de «mitjancer». La meva missió és fer realitat els anhels dels habitants de Riudoms, resoldre els seus problemes i aconseguir millorar la seva qualitat de vida. Resumint una mica, és convertir el mandat del poble en accions de govern que les facin realitat. Evidentment, això es dóna més en els àmbits de la meva regidoria (comerç, promoció local i serveix públics), on tinc més responsabilitats, però també en la resta d’àrees que influeixen en la vida dels habitants de Riudoms ja que, com a equip de govern, prenem moltes decisions en comú, després de parlar amb els veïns i veïnes i, molt sovint, treballant colze amb colze amb les entitats i associacions del poble que són la vertadera força i energia del nostre municipi.

Quines són les prioritats, en matèria d’espais verds, a Riudoms?
La nostra prioritat és crear espais verds pròxims, integrats i acollidors. Volem que tothom tingui un espai verd a tocar de casa seva, amb el mobiliari i els serveis per realitzar-hi activitats a l’aire lliure -la que els agradi més- com per exemple esport, salut, passeig, descans, turisme… i, a més a més, que siguin acollidors, tant des del punt de vista de la comoditat com de l’estètica. Un entorn verd, bonic i cuidat, augmenta la sensació de benestar i repercuteix directament en la qualitat de vida de les persones.

Com a ciutadans, com podem contribuir a millorar el nostre entorn natural?
Com a ciutadans, i més en els temps que corren, hem pres consciència del valor i del poder que té sumar petites accions per aconseguir un objectiu comú… Per tant, tenim a les nostres mans canviar tot allò que no ens agrada o que creiem que ha de millorar. Pel que fa a l’entorn natural, el sol fet de reduir la nostra petjada cada cop que interactuem amb ell, aconseguiríem reduir contaminació, despesa en neteja i els perills derivats de no tenir-ne cura. I pel que fa a l’entorn natural integrat a la trama urbana o pròxim a aquesta, penso que una major integració entre espai urbà públic i privat permetria tenir pobles i ciutats molt més bonics i agradables, com per exemple quan la gent posa flors als balcons i això serveix per completar i augmentar l’esforç que fa l’ajuntament en tenir uns parcs i jardins florits.

Quin seria la noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
M’agradaria que l’altruisme i l’eficiència es convertissin en els primers i gairebé únics criteris que contessin a l’hora de prendre les decisions en tots els àmbits de l’actuació humana. Si fóssim menys egoistes i més curosos en no malbaratar recursos, crec que assoliríem quotes de progrés i de felicitat com mai en pensaríem poder aconseguir.

Com creus que contribueix Viles Florides al creixement del verd a Catalunya?
Penso que el projecte impulsat des de Viles Florides és una bona manera de sensibilitzar, conscienciar i moure a l’acció a favor d’un entorn natural sostenible i compatible amb les nostres activitats. El sol fet de participar-hi genera un canvi molt ràpid i immediat en la recuperació i millora d’espais, en la millora i l’eficiència de la gestió dels espais verds i en l’augment de l’atractiu turístic dels municipis, per citar només tres aspectes. Nosaltres, des de l’ajuntament de Riudoms, vam veure des del primer moment que els nostres objectius com a govern municipal i els de Viles Florides coincidien en tot, i estem molt satisfets dels resultats obtinguts d’aquest treball junts.

Què milloraries de Viles Florides?
Ara mateix no tocaria res. El projecte ha arrencat molt bé, porta uns quants anys i necessita acabar d’enfortir-se i de consolidar-se abans d’estudiar qualsevol canvi. Ara cal fer «taca d’oli» i aconseguir que la immensa majoria dels municipis de Catalunya participin en aquest projecte. Només amb això el canvi que notaríem en el nostre paisatge natural i urbà seria considerable. No obstant, en el cas dels municipis més petits, penso que calen més eines i recursos per implicar la ciutadania en aspectes com l’embelliment de carrers i places, com per exemple amb una implicació des de l’àmbit privat -posant flors a finestres i balcons- o des del voluntariat -assumint alguna part de la gestió d’espais comuns o participant en campanyes de sensibilització-.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending