









Escaldes-Engordany amb els seus 14.919 habitants, és la segona ciutat més poblada d’Andorra. Les seves aigües termals van originar la creació d’un important pol turístic i comercial durant el segle XX que segueix viu. Escaldes-Engordany també és porta d’entrada a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, un lloc declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco com a paisatge cultural. En aquest territori l’activitat humana i l’entorn natural han aconseguit mantenir-se en equilibri fins avui. Testimoni del passat són les construccions de pedra seca. Des del camí empedrat que ens endinsa cap a la Vall del Madriu fins a les esglésies romàniques i els ponts històrics. Escaldes-Engordany conserva el seu patrimoni i és una ciutat amb una activa vida cultural.
El manteniment de les zones verdes d’Escaldes-Engordany es basa en criteris de sostenibilitat. Així doncs, és la població pionera d’Andorra en eliminar la utilització de pesticides als espais verds. Així mateix s’ha impulsat un projecte per atraure els pol·linitzadors a la ciutat, amb la creació d’escocells vegetals i la substitució de la gespa artificial.
També s’estan ampliant els parcs per tenir més zones verdes al nucli urbà, més arbres, vegetació autòctona i flors de temporada per embellir. Això crea espais saludables i amables.
Però per ser una ciutat sostenible cal que la seva gent actuï així. Per això s’impulsen accions de sensibilització per a la població en general com tallers i visites guiades. Un projecte cabdal és la posada en marxa del bus a la demanda, un servei de mobilitat sostenible. Altres projectes són la distribució entre els ciutadans de compostadors i compost provinent de la recollida de la fracció orgànica i el foment dels parcs com a espai de reflexió amb el “passallibres”.