Èxit del V Fòrum Viles Florides

Una setantena de professionals i membres del municipis que llueixen el segell de Viles Florides es van reunir aquest divendres a Sant Joan les Fonts en el marc de la cinquena edició del Fòrum Viles Florides. La trobada, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, va permetre compartir experiències i casos de bones pràctiques i també presentar innovacions que poden canviar el sector.

El matí va començar amb una visita ‘virtual’ a Quart de Poblet. Des de Viles en Flor Comunitat Valenciana ens van mostrar com el segell de vila florida, i una bona estratègia, poden canviar la fisonomia d’un municipi fins a convertir-lo en un cas d’èxit en la gestió del verd urbà.

És possible regar amb aigua de mar? Aquesta és la pregunta que vam intentar respondre durant aquesta edició de la trobada professional de Viles Florides. ACEDE Catalunya va ser la responsable d’acostar-nos una de les ponències amb més èxit del matí. De la mà dels responsables de Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari i de la Fudació Aquamaris vam poder conèixer en quin punt es troben els estudis per desenvolupar projectes que permetin regar sense la necessitat d’aigua dolça i optimitzar el reg amb aigua de mar. Una innovació que, com es va poder veure, va per molt bon camí i que permetria fer un salt endavant en el món del verd.

La darrera conferència del matí ens va portar a endinsar-nos als jardins més turístics del món. Mireia Teixidó, experta en jardineria i guia especialitzada en jardins, ens va donar les claus per incorporar aquests espais verds dintre de les rutes turístiques dels nostres municipis i rendibilitzar-vos al màxim des d’un punt de vista turístic i de promoció.

El V Fòrum Viles Florides va servir també per presentar l’edició 2022 de Viridàlia, les jornades de portes obertes que organitza l’Associació d’Agricultirs Viveristes de Barcelona i que enguany es celebraran els dies 8, 9 i 10 de juny.

A la cloenda, Mercè Martínez, presidenta de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), entitat que impulsa Viles Florides, i Elisenda Guillaumes, Directora Deneral d’Agricultura i Ramaderia, van destacar la importància de la marca Viles Florides en els canvis impulsats els darrers onze anys pels municipis en relació a la gestió del verd i van fer una crida a seguir treballant en pro del verd urbà.

La trobada va finalitzar amb un tastet turístic per Sant Joan les Fonts on vam poder gaudir de les vistes del mirador del Molí Fondo, amb l’antiga fàbrica paperera que movia les màquines amb energia hidràulica i una gran paret basàltica formada per tres colades de lava emeses per diferents volcans fa milers d’anys.

GALERIA D’IMATGES DEL V FÒRUM VILES FLORIDES

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending