Garrigàs, nova vila florida

Amb l’adhesió de Garrigàs ja son 160 els municipis de Catalunya i Andorra que s’han sumat a aquest moviment i 10 els de l’Alt Empordà que formen part de Viles Florides. També en formen part Bàscara, Cadaqués, Castelló d’Empúries, El Port de la Selva, Figueres, Llança, Peralada, Roses i Vilanant.   

Viles Florides és un moviment promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Segons explica Dolor Quer, regidora de Garrigàs, l’adhesió a Viles Florides és un pas natural en la feina que es fa des del municipi perquè “la confluència entre natura i patrimoni es pugui gaudir al igual que succeeix quan es visiten les nostres esglésies, porxos i carrerons plens de història”. Garrigàs ha aconseguit implicar als infants de l’escola que cada primavera i tardor s’encarreguen dels canvis de les flors de temporada. I també treballa per embellir els carrer de la vila buscant espais i racons per posar jardineres amb plantes autòctones que no requereixin molta aigua així com fer actuacions de millora i de enjardinament a l’entorn de les esglésies romàniques de tots els nuclis.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending