





Maldà, situat a l’Urgell, té una extensió de gairebé 32 quilòmetres quadrats. Això el converteix en un dels termes més grans de tota la vall del riu Corb. Hi predominen les terres calcàries oligocèniques i una bona part del terme està coberta per vegetació arbòria, especialment pi blanc, alzines, roures i sotabosc. Les terres de conreu es dediquen al cereal, a l’ametller, a l’olivera i a la vinya.
Els carrers de Maldà són l’expressió de l’evolució d’un poble ple d’història. Entre el seu patrimoni hi destaca el Castell, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional; l’església romànica de Sant Pere, l’església parroquial de Santa Maria, l’ermita de Sant Joan de Maldanell i el parc recreatiu de la Font Vella.
Projecte Florit
Maldà ha estat històricament una terra de secà, una condició que ha marcat la personalitat de l’agricultura, de la població i de la flora de l’indret. Ara, amb la despoblació de les zones rurals, el municipi lluita perquè el mosaic agrícola no es desdibuixi. L’Ajuntament s’ha adherit a Viles Florides per reivindicar i posar en valor un territori que compta amb una rica biodiversitat, marcada per les parets de pedra seca i els arbres centenaris.