






Presentem Cal Domingo, una casa rural inaugurada el 2012. Des dels seus inicis, les plantes i les flors han tingut un paper important en la decoració de la casa ja que tenim la convicció que donen vida i frescor als espais.



L'Escola Les Pruneres, després d'haver participat en la iniciativa de Viles Florides l'any 2015, ha continuat treballant en la millora del seu accès principal durant aquest anys.
El projecte ha estat novament creat pel paisatgista Ferran Vílchez Banegas, qui ha plasmat un conjunt de jardineres amb travesses de fusta ecològiques acolorides on ha establert un jardí amb phyllostachys bissetii, phormiums tenax i purpureum, begonias dragon wing i nandinas domestica afavorint així un espai frondós, amb múltiples textures i tonalitats, fresc i dens.



Aviat obrirem les portes de la casa de turisme rural "Cal Fuster Experience" a Terrades. Estem en un micropoble de les Garrotxes d'Empordà, situat en una vall reduïda entre les muntanyes de l'Alt Empordà i els contraforts de la Garrotxa.
L'establiment s'ubica en una casa pairal del 1851, que cinc generacions de la nostra família han conservat. En altres temps fou fusteria, central de telèfons, correus i colmado. Volem compartir el nostre jardí, florit i aromàtic, un espai slow on relaxar-se o practicar esport envoltat de natura, ocells i silenci.
El jardí està dividit en diferents espais. Terrassa, zona infantil (kid's zone), espai zen per a la relaxació, hortet i zona de plantes aromàtiques i medicinals. Disposem de reg per goteig i, per corresponsabilitat, hem implementat criteris de sostenibilitat basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per les Nacions Unides (ONU).



El nostre jardí és un petit tresor que any rere any conservem i millorem. Volem que sigui sostenible, i per això hi hem instal·lat rec per aspersor. Els residus que generem els llencem al contenidor de compost i, un cop tractat, el reutilitzem com a abonament.



Comerç Solidari Reus és un col·lectiu de comerços i petites empreses que hem posat en marxa la iniciativa "Jardins al carrer, jardins per a tothom!". La voluntat és que els comerços de la ciutat s'hi afegeixin i pengin jardins verticals a l'entrada, per tal d'aconseguir una ciutat més verda, sostenible i amable per on vingui de gust passejar.
Actualment hi participem prop d'una trentena de comerços i hem editat un mapa amb la localització. Volem que aquest projecte segueixi creixent i es converteixi en un tret distintiu de Reus.



La nostra escola participa en l’activitat de Viles Florides que ofereix l’Institut Municipal d’Educació d’Olot. Volem compartir imatges de com els alumnes de 4t han plantat marfull al pati de l’escola per substituir el boix malmès per la plaga de l’eruga.

“El árbol” es el comercio que lidero desde hace más de 24 años en Reus, Vila Florida. Por la filosofía de la tienda, podéis comprobar que una de mis prioridades ha sido visibilizar la naturaleza y contribuir a hacer una Ciudad más amable a través de las plantes, flores y árboles.
Hace más de 7 años instalé un jardín vertical en la puerta de la tienda, que ha sido fuente de actividades desde entonces: desde animar a los vecinos a plantar y comer sus frutos, hasta invitar a los clientes por Sant Jordi a “plantar” una palabra que considerasen importante y de la que quisieran cuidar, e invitar a otras personas a apadrinar estas palabras para ayudarlas a crecer.
En definitiva, el jardín vertical genera movimiento, red y participación en el barrio. De hecho, ahora ya hay más de 10 repartidos por diferentes comercios de la ciudad. Me gusta y quiero seguir trabajando para tener una ciudad más verde, donde además de cemento haya vida.



Som un centre educatiu de l'Ajuntament de Barcelona que gestiona el Consorci d'Educació de Barcelona i que està instal·lat a Santa Maria de Martorelles des de fa més de 35 anys. Tenim per objectiu professionalitzar l’alumnat amb necessitats educatives o bé que surt del circuit d’ensenyament obligatori. Actualment impartim PFI de jardineria i viverisme, i també d’horticultura. Formem part de la Xarxa d’escoles sostenibles i realitzem diversos projectes de millora del medi ambient.
Dins del nostre projecte, cada any realitzem millores dins l'espai de l'escola i també fem intervencions externes al Parc Plana i Lledó de Mollet, així com enjardinaments efímers al Poble Espanyol o al ‘Temps de Flors’ de Girona, entre d’altres.
A les fotos podeu veure una mostra dels projectes dels nostres alumnes del curs 2018-2019.



El Recinte Funerari de Sant Fruitós de Bages ocupa una superfície total de 18.873 m². El Cementiri Municipal es troba dins del Recinte Funerari, que també acull dues àrees més: una on es construirà un tanatori-crematori, i una altra on s’instal·larà un Parc del Record. Els terrenys són propietat de l'Ajuntament i l'any 2017 van ser concessionats a l'empresa funerària ETERNAM per un període de 45 anys.
Un 52% de la superfície del cementiri està destinada a gespa i arbrat, i a espais per al repòs i la meditació, amb uns circuits per als vianants que conviden a passejar d’una manera senzilla i agradable. Al costat dels nínxols hi ha uns gerros d’acer inoxidable perquè els familiars i amics dels difunts hi dipositin les flors que considerin oportunes.
Altres elements que diferencien aquest recinte són els horaris d’obertura i tancament, i la cura en la il·luminació possibilitant visites nocturnes programades.
Creiem que el Cementiri Municipal compleix els objectius del projecte Viles Florides, i comptem amb el compromís de millora constant de la concessionària Eternam, que estudia noves propostes paisatgístiques per incidir en un ambient de repòs i tranquil·litat per als visitants.



Som veïns de Vilac, un poble de la Val d’Aran situat a 1.047 metres d’altitud i a 3 quilòmetres de la capital, Vielha. Tenim unes vistes espectaculars, una església romànica i l’únic campanar visitable de la Vall.
Som amants de les flors i les plantes i ens agrada decorar balcons, finestres, patis, jardins i racons. Procurem aportar idees noves cada any per ornamentar el poble, la nostra petita joia que rep la visita de molts turistes que venen a fer-hi fotografies per tenir-ne un record.



Presentem l’espai hivernacle del Servei d’Acolliment Residencial Bauma, de la Fundació Privada Atendis, centrada en l’atenció al col·lectiu amb discapacitat intel·lectual de Sabadell i comarca.
Aquest hivernacle l’hem creat a partir de donacions de familiars, professionals, amics, voluntaris i també amb el treball dels mateixos usuaris. Utilitzem material reciclat, fem compostatge amb els residus orgànics que generem i d’aquí en surten decoracions vegetals que fan créixer el verd a d’altres entorns com els patis de les unitats de convivència o les parades de l’entitat al municipi amb motiu de diades especials com Sant Jordi o Nadal.
Volem formar part de la comunitat de Viles Florides i per això compartim el nostre projecte.



Des que vam obrir el nostres establiment hem cuidat el pati perquè sigui un lloc bonic i acollidor, creiem que ho hem aconseguit!
Prades forma part de Viles Florides, i nosaltres també creiem en aquest projecte i volem formar-ne part.



L'escola Volcà Bisaroques d'Olot és Escola Verda i participa a Viles Florides per col·laborar a tenir el nostre entorn ben verd i bonic.



La nostra escola, l'escola Sant Roc d'Olot, està envoltada de paisatge, i per això hem volgut que per dins també fos bonica i verda.



Som el Càmping Riembau de Platja d’Aro, ubicat enmig d’un entorn natural esplèndid ideal per practicar un munt d’esports a l’aire lliure i en plena naturalesa.
Cada any realitzem millores paisatgístiques en diferents zones del nostre recinte, per tal de poder oferir entorns agradables als nostres clients. Amb aquestes millores procurem obtenir un resultat que compagini la funcionalitat dels espais amb uns entorns plens de natura i color.
Ens agrada participar de Viles Florides, un projecte ple de sensibilitat i consciència pel medi ambient que permet donar a conèixer la bellesa del nostre país mostrant racons que poden esdevenir font d’inspiració i exemple a seguir.



L’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat va ser impulsada l’any 1928 per Pere Dot, un dels millors creadors de roses noves del país, reconegut a nivell internacional. Aquesta mostra se celebra sempre el segon cap de setmana de maig al Palau Falguera i als seus jardins.
Entre els seus espais enjardinats, concursos de roses i muntatges florals s’hi poden admirar més de 300 varietats de roses diferents. També s’hi fan exposicions, tallers, presentacions, demostracions, la cuina de les roses i tot tipus d’activitats relacionades sempre amb les roses i el seu món.
Els concursos de roses per a aficionats premien, entre d’altres, les miniatures, la rosa més perfumada, la millor rosa nacional i estrangera, o la rosa més antiga.



El càmping Àmfora és un lloc ideal per compartir en família la pau, la natura i la seva platja salvatge.
Som conscients que el nostre paisatge natural i rural és un dels recursos més valuosos que tenim i per això hi posem tots els mitjans i serveis tal de promoure el respecte per la natura.
A l’Àmfora la decoració floral es fon amb el paisatge únic del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. El nostre equip de jardiners en té cura i les mima durant tot l'any aconseguint una barreja de colors i de formes harmonioses que, acompanyada del cants dels ocells, us farà gaudir de la nostra biodiversitat.
Des de l’any 2006 el càmping Àmfora revalida les certificacions EMAS i ISO 14001. El nostre propòsit és d’evolucionar, gestionar el nostre càmping i el seu paisatge natural com “la casa que és de tots”.



L’escola Falguera fa anys que participa a l’Exposició Nacional de Roses amb les roses que floreixen als rosers que te plantats al pati i que van ser premiats amb el guardó "Amics de les roses 2016".
Amb la col·laboració del Departament d’Educació i del programa Ciutat de les roses, Els Amics de les roses van dissenyar juntament amb l’escola un nou espai de roserar.
- 1
- 2
- 3
- ...
- 8
- Next Page»