








Soses, porta d’entrada al baix Segre, ofereix un mosaic de colors i paisatges propis de la seva riquesa agrícola i singular a les terres de ponent. Amb una població de 1.764 habitants, té un nucli d’origen Islàmic on les ruïnes i les restes de l’antiga muralla dominen el que avui dia és el nucli antic de Soses. Als voltants del municipi destaca un tossal, proper a la carretera direcció Aitona, amb les restes del poblat Ibèric dels Gebuts, un dels jaciments arqueològics més importants i occidentals de Catalunya.
Projecte Florit
Des de 2020 Soses pertany al moviment Fruit turístic, que esdevé cada primavera amb la floració dels seus arbres fruiters. Arran d’aquesta iniciativa, el municipi busca fer arribar l’esclat florístic dels seus camps de fruiters i colors efímers fins l’entramat urbà, de forma permanent i adaptada a les estacions de l’any. El consistori treballa en la plantació de tota mena de plantes, arbustos i arbres adaptats al clima mediterrani, fent que donin encant i colors als carrers i places, i millorant la qualitat de vida de les sosenques i sosencs.
L’Ajuntament de Soses ha fet realitat el projecte de recuperació de l’antic camí del riu, el Camí Verd Natural Aitona-Soses com a via per a un aprofitament lúdic i per poder gaudir de l’entorn. L’objectiu és convertir una zona de patrimoni històric i cultural en un punt atractiu de turisme verd i que està inclosa dins la Xarxa Natura 2000 per la seva riquesa en flora i fauna.
20 de gener: Festa Major de Sant Sebastià
5 de febrer Santa Àgueda
9 de febrer Santa Apol·lònia
8 de maig Festa Major de Sant Miquel
2 d’octubre Fira Menja’t Soses “Els Sabors de Ponent”