Taradell ja és Vila Florida

Taradell s’incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC)  i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Amb aquest, ja són 134 municipis a tota Catalunya que formen part d’aquest moviment. Taradell és el dotzè municipi de la comarca d’Osona que entra a formar part del moviment Viles Florides. També hi participen Folgueroles, L’Esquirol, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sant Hipòlit de Voltregà, Roda de Ter, Tavèrnoles, Tavertet, Tona, Torelló, Vic i Vilanova de Sau.

Els darrers anys Taradell aposta per la reconversió del enjardinament ornamental dels seus espais verds per enjardinament productiu a partir de la plantació de plantes aromàtiques i medicinals. L’any 2017 es va iniciar el projecte Aromes de Taradell amb la creació del Parc de les Olors de Taradell que impulsa el conreu d’aromàtiques concretament del barballó, planta família de les lavandes i que té un fort lligam al municipi ja que d’aquesta planta sent realitzen les atxes o torxes que s’utilitzen per a rebre els reis mags d’orient la nit del 5 de gener.

El regidor de medi ambient Jordi Baucells explica que “en aquests darrers anys s’estan impulsant diverses accions al municipi en relació a les plantes i les flors, volem incentivar a tot el municipi a participar de forma activa en aquest projecte amb l’objectiu de convertir Taradell, en la petita Provença de la comarca d’Osona”. A més a més afirma que la voluntat és “promoure entre el ciutadans l’ús de les plantes aromàtiques més enllà de la nit de la cavalcada dels Reis d’Orient, plantant els seus jardins, els seus balcons, decorant aparadors i vestint els nostres carrers de flors i aromes tot l’any”.

 

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending