Bàscara entra a formar part del moviment Viles Florides

Bàscara s’ha adherit al moviment Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i es converteix en el municipi 148 de Catalunya i Andorra que forma part d’aquest moviment. Bàscara és el novè municipi de l’Alt Empordà després de Cadaqués, Castelló d’Empúries, El Port de la Selva, Figueres, Llançà, Peralada, Roses i Vilanant.

Des del govern municipal es treballa per la implicació i responsabilització de la ciutadania en la gestió pública, promovent una estreta col·laboració entre ajuntament, entitats i ciutadania “per tal de crear un projecte comú de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la creació d’espais que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones”. Per aquest 2021 Bàscara es plateja tres grans intervencions: la millora de l’enjardinat dels parterres que hi ha a banda i banda de la carretera N-II; la millora de l’enjardinat del casc antic i la recuperació de l’espai natural de la Font del Ferrer

Situat en una zona de transició entre la plana empordanesa i la cubeta del Pla de l’Estany, coneguda com a Terraprims d’Empordà, el terme municipal de Bàscara engloba, a més de la vila de Bàscara, en època medieval pertanyent al comtat de Besalú, els pobles de Calabuig i Orriols. La nova vila florida conserva encara una part emmurallada i un remarcable nucli antic i encara es poden veure al municipi testimonis del passat, alguns declarats Béns Culturals d’Interès Nacional, com ara les muralles, l’església mil·lenària de Sant Aciscle i Sta. Victòria, el castell o el castell-palau d’Orriols.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending