Viles Florides a Espai Terra, TV3

Avui a “Espai Terra”, estarem més florits que mai: parlarem de la iniciativa Viles Florides, que tot i que és bastant recent ja compta amb molta acceptació arreu del país.

Es tracta d’un projecte de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que consisteix a animar pobles i ciutats a participar en la millora dels seus espais verds, convertint-los en paisatges més agradables i florits.

Aquest any s’hi han sumat 68 municipis, que competeixen entre ells per mostrar el seu millor aspecte als seus parcs i jardins i aconseguir el major nombre de “flors”, les qualificacions de qualitat que atorga un jurat d’experts. Aquesta és una pràctica que en altres països té molta tradició i a França, on es coneix com a “Villes et Villages Flouries”, fa més de 50 anys que ho fan, hi participen més de 10.000 pobles i només uns 4.000 obtenen algun dels distintius.

Tindrem a plató un membre d’un d’aquests jurats de la CHOC que valoren les Viles Florides de Catalunya i, a més, un equip de l'”Espai Terra” ha acompanyat un d’aquests jurats a fer les seves valoracions a la vila de Vila-seca, al Tarragonès, que és una de les que solen obtenir més bones puntuacions. Sabrem què fan per merèixer-ho i ens explicaran quines millores han preparat per a la competició d’aquest any.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending