Viles Florides ja compta amb 150 municipis adherits

Un total de 150 municipis de Catalunya i Andorra ja formen part del moviment Viles Florides. Aquesta iniciativa, promoguda per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’atractiu dels parcs i jardins urbans i els espais verds. Aquesta fita arriba l’any que el moviment celebra el seu desè aniversari.

Entre els 150 municipis florits hi ha 146 pobles i ciutats de Catalunya i 4 parròquies d’Andorra. Les comarques catalanes amb més viles florides són Maresme (20), Osona (13) i la Selva (10). Pel que fa a Andorra, país representat a Viles Florides des de 2020, ja compta amb 4 parròquies adherides: Andorra la Vella, La Massana, Encamp i Canillo.

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. Per Mercè Martinez, presidenta de la CHOC, “any rere any hem demostrat que fer créixer la presència de flors i plantes als carrers i afegir parcs i jardins a l’entramat urbà no és un atractiu turístic sinó una acció imprescindible per al desenvolupament econòmic sostenible i una gran inversió de futur”. Per Martínez “cada cop més municipis són conscients que treballar pel medi ambient és una inversió de futur i una prioritat que ens beneficia a tots”

Viles Florides posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a  través de l’atractiu del parcs i jardins.

Flors d’Honor

De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica els municipis participants com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entrega segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC.

Durant el 2020, un total de 14 municipis van ser reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor-. A més dels 14 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 60 amb tres Flors d’Honor; 53 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. 7 municipis -Canillo, El Perelló, la Granja d’Escarp, Maldà, Sant Cebrià de Vallalta, Tarragona i Tiana– es van adherir al moviment en els darrers mesos de 2020 i, degut a la pandèmia, la seva valoració es farà en l’edició de 2021.

En total, són 144 els municipis que durant el 2020 van treballar dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya. Aquesta xifra ja ha arribat fins als 150 aquest 2021.

Segueix-nos! @Vilesflorides
Participa
Hola! Necessites fer-nos alguna pregunta?
No et tallis i escriu-nos :)
Contacte
Sending